Přednáška – Neznámý Bělehrad – Dan Sywala a trumpetista Nicholas Roy Arthofer

Čas: 18:00

Místo: velký sál

Vstupné: 100 Kč

Bělehrad je právem označován jako méně známý evropský klenot. Hudební žurnalista a lektor srbštiny Dan Sywala (ČT art, ČRo Jazz, Full Moon) připravil přednášku, ve které zužitkuje své zkušenosti z několikaletého pobytu v Bělehradě, včetně náročného období puberty, ale i osobní tipy početné balkánské komunity žijící v Praze. O hudební doprovod se postará Nicholas Roy Arthofer, špičkový trumpetista, kytarista a zpěvák v kapele Báry Hrzánové.

„Podíváme se na osvědčená místa, blíže poznáte známé památky nebo oblíbené uličky s živou hudbou, ale také kultovní čtvrté až šesté cenové. Stejně tak i místa, kam si zajít na nejlepší mix grill nebo burek – a přitom o těchto místech nevědí často ani místní. Z města pomalu mizí opravdu tradiční „kafany“ s červenými ubrusy a živou hudbou, kde vše stojí na harmonice a zpěvu, případně doplněné o housle nebo kytaru. Moderní, vyšperkované podniky rostou jako houby po dešti, ale pár míst s duší pořád ještě existuje. Ten autentický život vám ukážeme, stejně jako betonová brutalistická monstra, městské tržnice nebo dopravní triky.“

Předchozí Přednáška – Umělá inteligence – Petr Koubský

Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk, příspěvková organizace

Půjčování beletrie a naučné literatury, elektronických knih, audioknih, denního tisku, časopisů a deskových her. Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk je tu pro vás.
Knihovna upozorňuje, že na svých pořádaných akcích pořizuje fotografie a videozáznamy. Pořízené materiály mohou být následně využity na webových stránkách, sociálních sítích a propagačních materiálech knihovny. Fotografie mohou být dále poskytnuty médiím v rámci zasílání tiskových zpráv.

2022 | Vytvořil Expert Dev s.r.o. | Tvorba webových stránek Olomouc