Akce zrušena – hledáme náhradní termín – Dny evropského dědictví: Uvítání knihy – Navzdory osudu: Osudy lidí z Jesenicka, Šumperska, Zábřežska 1938–1989 – Vít Lucuk

Čas: 17:00

Místo: velký sál

Vstup volný

Kniha je navazujícím pokračováním úspěšných knih „Přežili svou dobu“, „Zapomenutí svědkové“, „Vzpomínky zůstaly“ a „Tíživá svědectví“ autora Víta Lucuka. Obsahuje vzpomínky dalších třiapadesáti pamětníků z Jesenicka, Šumperska a Zábřežska z období 2. světové války, sovětské okupace, komunismu… Jde o jedinečné lidské osudy, je to kniha o zapomenutých hrdinech, o lidech, kteří se báli, nacházeli a ztráceli sílu, obětovali se za to, co si dnes tolik užíváme – svobodu. Příběhy vychází z autentických výpovědí pamětníků, které navazují na projekt občanského sdružení Post Bellum. Kniha obsahuje také bohatý fotodokumentační materiál.
Cena knihy v den křtu 300,- Kč.

Předchozí Opatření kvůli riziku povodní

Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk, příspěvková organizace

Půjčování beletrie a naučné literatury, elektronických knih, audioknih, denního tisku, časopisů a deskových her. Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk je tu pro vás.
Knihovna upozorňuje, že na svých pořádaných akcích pořizuje fotografie a videozáznamy. Pořízené materiály mohou být následně využity na webových stránkách, sociálních sítích a propagačních materiálech knihovny. Fotografie mohou být dále poskytnuty médiím v rámci zasílání tiskových zpráv.

2022 | Vytvořil Expert Dev s.r.o. | Tvorba webových stránek Olomouc